Indrukwekkend Indonesiƫ
Telefonisch contact?
Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.
Naam:
Telefoonnummer:
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Praktische informatie

Inhoudsopgave

Aanbetaling

Accommodatie

Agent

Annuleren

Annuleringsverzekering

Bagage

Betaling

Bevestiging

Budget

Calamiteitenfonds

Duurzaam toerisme

E-ticket

Gezondheid

GGD

Hotels

Inchecken via internet

Inentingen

Lokale keuken

Lokale vertegenwoordiging

Luchthavenlounge

Luchthavenbelasting

Maatwerk

Openingstijden

Reisbescheiden

Reisdocumenten en Visa

Reisverzekering

SGR (Stiching Garantiefonds Reisgelden)

Vaccinaties

Verzekeringen

Visa

Vouchers

 

Aanbetaling

De aanbetaling bedraagt 25% van de totale reissom. Dit bedrag dient na boeking per ommegaande te worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL42 ABNA 0592921131, t.n.v. van Aa tot Zet Reizen, Heeze.

De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum op bovengenoemd rekeningnummer betaald te zijn.

Terug naar bovenAccommodatie

Van Aa tot Zet Reizen kan u allerlei soorten en klasses accommodaties aanbieden; van eenvoudig tot luxe en van een stadshotel tot een hotel wat landelijk gelegen is. Op basis van uw wensen en budget wordt een voorstel gedaan. De accommodaties worden zoveel mogelijk door ons zelf bezocht, om u zo uit onze eigen ervaring te kunnen adviseren. 

Terug naar boven


Agent

In alle landen werken we samen met een lokale agent. Door onze eigen ervaring en de kennis van de agent ter plaatse, kunnen wij u goed adviseren en een passende reis voor u samenstellen. De lokale agent behartigt tevens de zaken van Van Aa tot Zet Reizen ter plaase.

Terug naar boven

Annuleren

Een reis bespreekt u meestal maanden van tevoren en u betaalt dan ook al een deel van de reissom. Soms komt het voor dat u een reis moet annuleren wegens bepaalde omstandigheden.

Mocht u helaas uw reis moeten annuleren, dan dient u dit zo snel mogelijk door te geven bij Van Aa tot Zet Reizen. Graag ontvangen wij ook altijd een schriftelijke bevestiging van uw annulering.

Het resterende bedrag kunt u, wanneer mogelijk, bij uw annuleringsverzekering terug vragen indien u deze heeft afgesloten. Van Aa tot Zet Reizen zal u hierbij, indien nodig, helpen.

Terug naar boven


Annuleringsverzekering

Een vakantie is erg belangrijk en nog belangrijker is dan om onbezorgd te kunnen genieten. Een annuleringsverzekering kunt u afsluiten voor wanneer u onverwacht niet kunt vertrekken of wanneer u plotseling naar huis moet terugkeren. Van Aa tot Zet Reizen werkt samen met Europeesche Verzekeringen, de specialist in het verzekeren van reizen.Een annuleringsverzekering dient u uiterlijk binnen zeven dagen na boeking af te sluiten.

Voor meer informatie over de verzekeringen verwijzen wij u naar onze pagina over verzekeringen.

Terug naar boven

Bagage

Per luchtvaartmaatschappij verschilt de hoeveelheid bagage die u mag meenemen. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest geboekte luchtvaartmaatschappijen:

Terug naar boven

Betaling

Voor meer informatie over de aanbetaling en restantbetaling verwijzen wij u naar het kopje aanbetaling.

Terug naar boven

Bevestiging

Uw boeking dient u schriftelijk (dit mag ook per e-mail) te bevestigen aan Van Aa tot Zet Reizen. Hierna ontvangt u de boekingsbevestiging die tevens uw factuur is. .

Terug naar boven

Budget

Bij van Aa tot Zet Reizen kunt u terecht met ieder budget.

Door onze ervaring en contacten zijn wij in staat om uw ideale reis naar uw eigen wensen samen te stellen. Uw budget is voor ons een belangrijk uitgangspunt; aan de hand van uw budget kijken we naar wat voor u de mogelijkheden zijn. Ook met een kleiner budget bent u bij ons van harte welkom.

Terug naar boven


Calamiteitenfonds

Van Aa tot Zet (KvK 57821615) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

• (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;

• de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Deze regeling is niet geldig als u woonachtig bent in België.

Wilt u graag meer informatie over het Calamiteitenfonds, kijk dan op http://www.calamiteitenfonds.nl of download de garantieregeling hieronder.

Download garantieregeling Calamiteitenfonds (versie 03-06-2011).

Terug naar boven


Duurzaam Toerisme

Duurzaam toerisme is bewust reizen is rekening houden met milieu, mensen, dieren, natuur en cultuur, zodat de kwaliteit en de eigenheid van onze vakantiebestemmingen ook voor de toekomst behouden blijven.

Van Aa tot Zet Reizen werkt vooral samen met lokale accommodatieverschaffers en ondersteunt daarmee indirect de lokale economie. Zo zorgt toerisme voor werkgelegenheid, een belangrijk wapen tegen armoede.

Met duurzaam toerisme bedoelen we ook gebruik maken van de diensten van de lokale bevolking, in plaatselijke winkeltjes de boodschappen kopen en eten in plaatselijke restaurants. Kortom , duurzaam toerisme is vakantie houden in harmonie met mens, dier en natuur, de plaatselijke bevolking tijdens je vakantie steunen en zo milieuvriendelijk mogelijk leven en reizen.

Wat kunt u zelf doen?

Duurzaam toerisme is natuurlijk niet alleen een zaak van reisorganisaties. Ook als reiziger vormt u daarin een onmisbare schakel. Enkele tips:


  • Neem nooit souvenirs mee die gemaakt zijn van beschermde dieren, (gedroogde) planten of koraal.

  • Maak spaarzaam gebruik van schoon water. Neem een douche in plaats van een bad. Gebruik badhanddoeken, indien mogelijk, meerdere malen.

  • Doe het licht, de airco, de televisie en/of radio uit wanneer u de hotelkamer verlaat.

  • Maak ter plaatse wat vaker gebruik van openbaar vervoer, huurfiets of benenwagen.

  • Zorg dat uw afval geen zwerfvuil wordt.

  • Maak in natuurgebieden uitsluitend gebruik van uitgezette routes, zo blijven flora en fauna gespaard.

  • Respecteer de gewoonten en gebruiken van de plaatselijke bevolking. Houd rekening met cultuur en religie en pas waar nodig uw kleding aan.

  • Fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen of er een kleine vergoeding voor vragen.

  • Doe uw inkopen waar mogelijk in lokale winkels of uitspanningen, ter ondersteuning van de lokale bevolking.

Terug naar boven

E-ticket

Voor alle bestemmingen reist u vanuit Schiphol met een elektronisch ticket: het zogenaamde e-ticket.
Dit is een 'elektronische versie' van het papieren ticket. Voordeel is dat u uw ticket niet kwijt kunt raken. Met uw paspoort kunt u op Schiphol inchecken, omdat uw paspoortgegevens bij de juiste vlucht in het systeem van de luchtvaartmaatschappij staat.

Bij het boeken van vliegtickets betaalt u altijd een verplichte ticket fee; dit bedrag wordt betaald aan de consolidator. Dit is een officieel bedrijf wat vliegtickets mag uitschrijven. Op die manier wordt uw ticket daadwerkelijk bevestigd, maar niet meer het echt uitprinten van de vliegtickets.

Uw e-tickets ontvangt u samen met de overige reisbescheiden ongeveer 2 weken voor vertrek.

Terug naar boven

Gezondheid

Het is altijd belangrijk om voordat u op reis gaat gezondheidsmaatregelen te treffen. Wij zijn zelf niet medisch onderlegd en mogen u daarom geen medisch advies geven. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD om de actuele adviezen na te vragen.

Daarnaast kunt u ook terecht op de website https://www.thuisvaccinatie.nl/ Hier hebben wij zelf goede ervaringen mee.

Terug naar boven

GGD

Het is altijd belangrijk om voordat u op reis gaat gezondheidsmaatregelen te treffen. Wij zijn zelf niet medisch onderlegd en mogen u daarom geen medisch advies geven. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD om de actuele adviezen na te vragen.

Terug naar boven

Hotels

Of u nu op zoek bent naar een eenvoudig of een luxe hotel, of u wilt logeren bij de lokale bevolking, midden in de natuur of juist liever de drukte van de stad opzoekt; bij van Aa tot Zet Reizen kunt u terecht voor al uw wensen. Uiteraard kan dit ook een combinatie van accommodaties of hotels zijn, net wat u graag wilt.

De accommodaties worden zoveel mogelijk door ons zelf bezocht, om u zo uit onze eigen ervaring te kunnen adviseren

Terug naar boven

Inchecken via internet

Voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om een aantal uur voor vertrek via internet in te checken. Een voordeel hiervan is dat u voor vertrek een specifieke stoelreservering kan maken. Aan de hand van een plattegrond van het toestel kan een stoel gereserveerd worden en de instapkaart worden geprint. Dit heeft als gevolg dat op de dag van vertrek alleen de bagage nog moet worden ingecheckt.

Terug naar boven

Inentingen

Het is altijd belangrijk om, voordat u op reis gaat, gezondheidsmaatregelen te treffen. Wij zijn zelf niet medisch onderlegd en mogen u daarom geen medisch advies geven. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD om de actuele adviezen na te vragen.

Daarnaast kunt u ook terecht op de website https://www.thuisvaccinatie.nl/ Hier hebben wij zelf goede ervaringen mee.

Terug naar boven

Lokale keuken

Ieder land heeft zijn eigen culinaire specialiteiten, maar in de hotels zijn vaak ook westerse maaltijden verkrijgbaar. Vegetarisch eten is vrijwel overal mogelijk. Wilt u een speciale maaltijd in het vliegtuig dan kunt u dit bij boeking aangeven.

Laat u in een ver land eens verrassen! Bestel iets dat u nog niet kent: steamboatdinner in Maleisie, potjiekos of braai (met boerewors) in Zuid-Afrika en sagoworm op Borneo. 

Bent u een minder avontuurlijke eter, houd er dan rekening mee dat sommige dingen op reis anders zijn dan thuis, ook op uw bord. Vegetarisch eten is in bijna alle landen prima mogelijk. Maar de meeste andere diëten zijn in veel landen volkomen onbekend.

Terug naar boven

Lokale vertegenwoordiging

In alle landen werken we samen met een lokale agent. Door onze eigen ervaring en de kennis van de agent ter plaatse, kunnen wij u goed adviseren en een passende reis voor u samenstellen. De lokale agent behartigt tevens de zaken van Van Aa tot Zet Reizen ter plaase.

Terug naar boven

Luchthavenlounge

Om uw reis nog meer ontspannen te beginnen of om uw overstap comfortabeler te maken, is een luchthavenlounge een ideale optie om te reserveren. Met een luchthavenlounge ontsnapt u aan de drukte van de terminals.

De faciliteiten kunnen per lounge verschillen, maar bestaan vaak uit toegang tot WIFI, airconditioning, het kunnen lezen van kranten/magazines, (non) alcoholische drankjes en vluchtinformatie. Het boeken van een lounge is alleen mogelijk in combinatie met het boeken van een vliegticket.

Voor meer informatie en prijzen verzoeken wij u contact op te nemen met van Aa tot Zet Reizen.

Terug naar boven

Luchthavenbelasting

De verplichte luchthavenbelasting, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen zijn inbegrepen in de reissom en betaalt u dus voorafgaand aan uw reis.

Het kan soms voorkomen dat u ter plaatse nog (luchthaven)belasting dient te betalen. Wij proberen u zoveel mogelijk hierover vooraf te informeren.

Luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen kunnen onderhevig zijn aan veranderingen.

Terug naar boven

Maatwerk

Van Aa tot Zet is een touroperator / reisbureau dat zich onderscheidt op het gebied van expertise, specialisme, service en maatschappelijke betrokkenheid.

Bij Van Aa tot Zet weten we waar we over praten, kennen we onze bestemmingen van voor tot achter en regelen we uw reizen tot in de puntjes!

Wij zijn uw reisspecialist voor o.a. Borneo, Indonesië, Maleisië, Mozambique, Zuid-Afrika en duikreizen.

Wij bieden geen kant- en klare pakketreizen, maar stellen de reis geheel op uw wensen en budget samen. Om zo goed mogelijk uw wensen en ideeën te achterhalen, stellen wij onder andere de volgende vragen:

- Bent u een actieve reiziger, juist op zoek naar ontspanning of een mix hiervan?

- Welk reistempo past het beste bij u? Wilt u de tijd nemen tijdens een rondreis?

- Welke landen / regio’s/ plaatsen zou u willen bezoeken?

- Wilt u van de natuur genieten of houdt u meer van cultuur en bruisende steden?

- Verblijft u liever in kleinschalige accommodaties, bij mensen thuis of hotelketens?

- Houdt u van luxere accommodaties, liever wat eenvoudiger of juist een mix hiervan?

- Hoe lang mag de reis duren?

- Wat is uw budget?

- In welke periode van het jaar wilt u de reis gaan maken? Heeft u voorkeur voor een datum?

- Uit hoeveel personen bestaat uw reisgezelschap? Hoe oud zijn eventuele kinderen?

- Wat vindt u leuk om te doen tijdens de reis? Heeft u bijvoorbeeld specifieke hobby’s? Denk hierbij aan wandelen, fietsen, watersport, duiken, wildlife, cultuur etc.

Mocht u meer informatie willen over een reis of bestemming, dan verzoeken wij u contact op te nemen met Van Aa tot Zet Reizen.

Terug naar boven

Openingstijden

Loop gerust vrijblijvend eens binnen voor informatie. Onze openingstijden zijn:

• Woensdag: 09.00u - 17.00u
• Donderdag: 09.00u - 17.00u
• Vrijdag:  09.00u - 17.00u
• Zaterdag: 10.00u - 15.00u

We hebben lunchpauze van 12.00u tot 13.00u.
Op zon- en feestdagen is ons kantoor gesloten.

Weet u al waar u heen wilt, wilt u concreter op een reis ingaan of vindt u het handig als wij bij u thuis langskomen, dan zijn wij van maandag t/m zaterdag - ook in de avonduren - beschikbaar op afspraak.

U kunt ons ook maandag t/m zaterdag telefonisch bereiken of per e-mail.

Van Aa tot Zet Reizen                 
Jan Deckersstraat 29
5591 HN Heeze
040-2265855
info@vanaatotzet.nl

Terug naar boven

Reisbescheiden

Uw reisbescheiden, bestaande uit vliegtickets, vouchers en algemene informatie, ontvangt u ongeveer 2 weken voor vertrek per post.

Op uw vouchers staat altijd een reserveringsnummer vermeld van de luchtvaartmaatschappij of de accommodatie. Met dit nummer kunt u ook altijd bij de betreffende maatschappij of accommodatie terecht. Daarnaast staan ook adressen en telefoonnummers op de reisbescheiden vermeld.  

Terug naar boven

Reisdocumenten en Visa

Landen stellen verschillende eisen aan de documenten die u als bezoeker bij u moet hebben. Het hangt er vanaf naar welk land u reist. In landen buiten Europa heeft u een geldig paspoort nodig. Soms dient u paspoort na terugkomst ook nog een aantal maanden geldig te zijn. Daarnaast is voor een aantal landen een visum verplicht. Visumkosten zijn niet bij de reissom inbegrepen.

U bent er ten alle tijden zelf voor verantwoordelijk dat u bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten.

Let op, vanaf 1 juni 2012 dient iedereen in Nederland een eigen paspoort/identiteitskaart te hebben. Kinderen mogen dan niet meer bijgeschreven staan bij de ouders. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort, dan dient u zelf na te gaan of andere regels van toepassing zijn.

Voor het aanvragen van een visum werkt van Aa tot Zet Reizen samen met de Visumcentrale. Indien u via de Visumcentrale uw visum aanvraagt, ontvangt u een korting op uw visumaanvraag.

Om uw visum met korting aan te vragen, klik dan op http://www.visumcentrale.nl/azreizen

Terug naar boven

Reisverzekering

Bij een onbezorgde vakantie hoort een goede reisverzekering. Een ongelukje zit immers, ook op vakantie, vaak in een klein hoekje.

Van Aa tot Zet Reizen  werkt samen met Europeesche Verzekeringen, dé specialist in het verzekeren van reizen. U heeft bij de Europeesche Verzekeringen een ruime keuze aan verzekeringen.
Voor meer informatie over de verzekeringen verwijzen wij u naar de pagina over verzekeringen.

Terug naar boven

Stichting Garantiefonds Gelden

Van Aa tot Zet (KvK 57821615) is aangesloten bij SGR - Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
Vanaf 04 september 2015 geldt de regeling van de SGR ook voor klanten uit België.

Wilt u graag meer informatie over SGR, kijk dan op http://www.sgr.nl of download de garantieregeling hieronder.

Download garantieregeling SGR (versie 12-12-2014).

Terug naar boven

Vaccinaties

Het is altijd belangrijk om voordat u op reis gaat gezondheidsmaatregelen te treffen. Wij zijn zelf niet medisch onderlegd en mogen u daarom geen medisch advies geven. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD om de actuele adviezen na te vragen.

Daarnaast kunt u ook terecht op de website http://www.thuisvaccinatie.nl

Terug naar boven

Verzekeringen

Van Aa tot Zet Reizen  werkt samen met Europeesche Verzekeringen, dé specialist in het verzekeren van reizen. U heeft bij ons een ruime keuze aan verzekeringen. Op deze pagina vind u meer informatie, kunt u informatie downloaden of direct een verzekering afsluiten.

Annuleringsverzekering

Soms kan een geboekte reis onverwacht toch niet doorgaan. Of u loopt vertraging op tijdens de heenreis of u moet uw vakantie tussentijds afbreken. In veel gevallen vangt u dan met de annuleringsverzekering de kosten van annulering op.


Kortlopende annuleringsverzekering
Met een kortlopende annuleringsverzekering bent u vóór en tijdens uw reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. De voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering, vindt u hieronder.

Voorwaarden kortlopende annuleringsverzekering.pdf

Reisverzekering
Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren; u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten is een goede reisverzekering erg belangrijk.

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval worden in veel gevallen door de reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering
U kunt uw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. U kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reis.
De voorwaarden van de kortlopende reisverzekering, vindt u hieronder

Voorwaarden kortlopende reisverzekering.pdf


Doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering
Gaat u vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan heeft u met de doorlopende reisverzekering meteen al uw trips verzekerd. U kunt uw Doorlopende Verzekering voor Reizen zelf samenstellen. U mag bijvoorbeeld zelf bepalen of u alleen een reisverzekering, een annuleringsverzekering of een combinatie daarvan wilt. Daarnaast kunt u kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal. Hiermee bepaalt u zelf hoe goed u verzekerd bent. Tot slot kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reizen. En bent u het hele jaar door verzekerd.
De voorwaarden voor deze verzekering vind u hieronder.

Voorwaarden doorlopende verzekering reizen.pdf

Voor het afsluiten van de verzekeringen verwijzen wij u naar de website van de Europeesche Verzekeringen, https://www.europeesche.nl/

Terug naar boven

Visa

Landen stellen verschillende eisen aan de documenten die u als bezoeker bij u moet hebben. Voor een aantal landen een visum verplicht. Visumkosten zijn niet bij de reissom inbegrepen.

U bent er ten alle tijden zelf voor verantwoordelijk dat u bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten.

Voor het aanvragen van een visum werkt van Aa tot Zet Reizen samen met de Visumcentrale. Indien u via de Visumcentrale uw visum aanvraagt, ontvangt u een korting op uw visumaanvraag.

Om uw visum met korting aan te vragen, klik dan op http://www.visumcentrale.nl/azreizen.

Terug naar boven

Vouchers

Uw vouchers, ook wel reisbescheiden genoemd, ontvangt u ongeveer 2 weken voor vertrek per post. Op uw vouchers staat altijd een reserveringsnummer vermeld van de luchtvaartmaatschappij of de accommodatie. Met dit nummer kunt u ook altijd bij de betreffende maatschappij of accommodatie terecht. Daarnaast staan ook adressen en telefoonnummers op de reisbescheiden vermeld.

Terug naar boven