Indrukwekkend Indonesiƫ
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Bromo en Ijen Vulkaan

Voor een bezoek aan de Bromo Vulkaan reist u vanuit Kalibaru via de maagdenpas naar het Tenggergebergte. Midden in het Tenggergebergte ligt de veelbesproken Bromo vulkaan. Onder aan de voet kunt u overnachten en in de vroege ochtend de vulkaan bedwingen tot aan de kraterrand. De krater heeft een diameter van 10 km.  Uit de krater steken 4 (berg) toppen zo’n 400 meter omhoog. Een hiervan is het meest actief en barst nog regelmatig uit hetgeen goed zichtbaar is aan het vruchtbare omringende landschap. Bromo heeft zonder twijfel het meest indrukwekkende vulkaanlandschap ter wereld.
Om de Bromo te beklimmen reist u om 4 uur in de ochtend met een jeep naar Pananjahan om te genieten van een mooie zonsopkomst. Vervolgens per jeep over de zandzee naar de tempel en per paard naar de krater. Om de rand van de krater te bereiken wachten u nog ca. 200 traptreden. De beloning is een ongekende en fascinerende ervaring!

 

Een tweede belangrijke vulkaan op oost Java is de Ijen vulkaan. Om deze te beklimmen moet u wel over een redelijke conditie beschikken. Het is ca. 2 uur lopen en klimmen. Eenmaal boven ruikt en ziet u het fel gekleurde zwavelmeer. Onderweg komt u de zwaveldragers tegen. Gemiddeld dragen zij 80 kilo zwavel van het kratermeer omhoog naar de kraterrand en vervolgens naar beneden naar de voet van de Ijen. Bezoekers wordt geadviseerd een mondkapje te dragen!